Број на текстови објавени денес: 30
image003
image003

Штајнакер: Клиентелистичкиот режим на Груевски создаде дисфункционална држава

36303912_4011-670x377

После десет години владеење на ВМРО- ДПМНЕ и ДУИ, Македонија стана дисфункционална држава, пишува во колумна за Дојче веле, поранешната германска амбасадорка во Македонија, Гудрун Штајнакер. Дали изборите ќе донесат промена?

Поранешната германска амбасадорка во Македонија, Гудрун Штајнакер неодамна одржа предавање на тема Македонија во рамките на конференцијата посветена на ЈИ Европа. Оваа колумна е извадок од нејзиниот реферат на тема „Опасностите за опстанокот на Македонија од внатре и од надвор“.

 

Фото: Дојче веле