Број на текстови објавени денес: 53
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

Цените на храната продлжуваат да растат во светот

%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b8

Цените на храната во светот пораснаа во октомври, со што продолжи трендот на нивно јакнење кое се бележи од јануари.

Според соопштението на Организацијата на Обединетите нации за храна и земјоделство (ФАО), се подобрија и перспективите во врска со глобалното производство на житарици.