Број на текстови објавени денес: 71
image003
image003

„Фамилијата “ќе го претвора Крушево во ЛАЗАРЕТ, СО АМЕРИЧКА ИНВЕСТИЦИЈА ОД ЦАРЕВ ДВОР РЕСЕН?!

%d0%bc%d0%b5%d1%87%d0%ba%d0%b8%d0%bd_%d0%ba%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d0%bd_%d0%ba%d1%80%d1%83%d1%88%d0%b5%d0%b2%d0%be

Општина Крушево со нова зелена инвестиција од ВМРО ДПМНЕ во милионски евра,ќе го врајча животот на жителите на Крушево и околните мста.

Скандалот да биде поголем ,а сепак да биде далеку од очите на јавноста ,како што дознава Охридскај во месноста на селото Алдонци ќе се градат огромни плантажи на МАРИХУАНА.

Како што дознаваме ,во атарот на некогашниот тутунски кобинат на патото Крушево – Прилеп, некогашни простории на скпската фирма „Евро Трејд“ ,најнапред грчки , па потоа амерички инвеститор со ресенско потекло , поранешен Управител на Евро Трејд -Скопје ,ќе никнеле плантажи  во кој ќе се одгледувало Марихуана ,наводно за медицински цели. Она што упсеваме да го дознаваме , е тоа што наводниот амерички инвеститор од село Царев Двор Ресен , близок пријател со началството на МВРО ВМРО и нивни бизнис партнер,ќе имал наводно соработка со Алкалоид,кој ќе требал да прави Масло од Канабис за медицински цели??!! Дали Крушево и околината ќе постанат Македоснкиот ЛАЗАРЕТ ??