Број на текстови објавени денес: 30
image003
image003

Трибина „25 години од Уставот на Република Македонија“

download784

Правниот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип денеска организира трибина со наслов „25 години од Уставот на Република Македонија“.

Во рамки на трибината ќе биде промовирана книгата „Создавање на независна Република Македонија: Внатрешни состојби и надворешна политика“ од авторите доц. д-р Дејан Маролов и м-р Оливер Митев.

Излагање на темата ќе имаат универзитетските професори Владо Поповски, учесник во создавањето на Уставот на Република Македонија и Светомир Шкариќ, професор по Уставно право.