Број на текстови објавени денес: 22
image003
image003

Стајковци повторно под вода ФОТО

%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%98%d0%ba%d0%be%d0%b2%d1%86%d0%b8

„Стајковци, во моментов.
Во меѓувреме, ДПМНЕ ја задолжи нашата држава со дополнителни 36 милиони евра за штетите од поплавите. Со тие пари:
Се исплаќа минимални средства за обесштетување, кои не ги покриваат ниту основните трошоци.
Исплатени се помалку од четвртина од оштетените.
Не се санира каналската мрежа.
Се вршат исплати по партиска линија.
Парите се користат за финансирање на фирмите блиски до партијата, преку договори во четири очи.
Освен очигледниот проблем на злоупотреба на нашите пари и финансирање на нивните соучесници пред избори, ние имаме многу поголем, поургентен проблем: оваа партија и нивните фирми НЕ СЕ СПОСОБНИ да го заштитат населението. Го игнорираат ризикот за повторување на штетите поради уништената инфраструктура и заситената почва. Едноставно си крадат, си свиркаат и чекаат избори“.

(Статус на Фејсбук на Павле Богоевски)