Број на текстови објавени денес: 71
image003
image003

Среде кампања на земјоделците им се нуди помош за неисплатените субвенции

%d0%b7%d0%b5%d0%bc%d1%98%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d1%86%d0%b8-%d1%81%d1%82%d1%80%d1%83%d0%bc%d0%b8%d1%86%d0%b0

Претставници од Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството нудат помош за решавање на проблемите на земјоделците за неисплатените субвенции среде изборна кампања.. Им укажуваат до каде е постапката, проблемот со трансферот на одобрените пари или зошто не ги добиле бараните средства на своите сметки соодветно на добиеното решение. Во струмичко Градско Балдовци, дел од вработените од Агенцијата заедно со првиот човек Билјана Вуковиќ ги презентираа поволностите кои се нудат преку програмите за финансиска подршка, но даваа и одговори зошто нема и кога земјоделците ќе ги добијат субвенциите, пишува СДК.

Станува збор за активност во рамките на Отворените денови на Агенцијата кои ги спроведуваме еднаш годишно.

Фото: СДК