Број на текстови објавени денес: 70
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

Спасовски: Да ја вратиме Македонија на вистинскиот пат (ВИДЕО)

unnamed-224

Пред нас е предизвикот да ја вратиме правдата и Македонија конечно да биде правна држава Ќе има правда за сите поденкаво. Завршува времето на неказнивост и неодговорност. Граѓаните се соочуваат пред едноставен избор – или правдата ќе биде над политиката или политиката ќе ја уништува и правдата и Република Македонија биде над правда, изјави денеска Оливер Спасовски, генерален секретар на СДСМ.

– Во Планот за живот во Мкедонија предвидуваме вистинско владеење на правото наместо досегашната селективност. Нема повеќе да има поединци кои ќе бидат над законот само затоа што припаѓаат на одредена политичка партија или се блиски до високи државни функционери. Во Планот за живот во Македонија се обрзуваме дека ќе направиме генерален реизбор на судиите во Република Македонија. Затоа ги повикувам сите граѓани на Република Македонија, ги повикувам сите граѓани на Скопје, Чаир, Бутел, Ѓорче Петров, Шуто Оризари, Арачиново, Чучер Сандево, Липково,Куманово, Старо Нагоричане, време е за акција. Да ја вратиме Македонија на вистинскиот пат. Денеска се одлучува за иднината на Македонија, денеска се одлучува за правда за сите – рече тој.