Број на текстови објавени денес: 0
image003
image003

Спасовски: Граѓаните да пријават било каков притисок поврзан со изборите-нема да се дозволи никаква злоупотреба

oliver

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска го посети СВР Тетово во склоп на посетите кои се реализираат во секторите за внатрешни работи во државата, со цел одблиску да се запознае со моменталните состојби и проблемите со кои се соочуваат, но и уште еднаш да потенцира дека не смее да има никакви притисоци врз граѓаните на престојните избори. -Ниту еден полициски службеник не смее да се вклучува во политички кампањи и не смее да се злоупотребуваат ниту човечки ресурси, ниту материјални-технички средства за престојната кампања на било која од политичките партии. Апелирам до граѓаните од Тетово, Гостивар и околните места доколку имаат каков било притисок од припадник на македонската полиција, од раководни структури во МВР или притисок од кој било државен службеник , на пример, директори на центри за социјални работи, директори на други институции…кои што се закануваат на избирачите, да пријават навремено во Министерствотото за внатрешни работи и ќе бидат преземени строги санкции. Вршењето на притисок поврзано со изборите се казнува со затвор од три до пет години. Нема да дозволиме било каква злоупотреба– рече министерот Спасовски.