Број на текстови објавени денес: 42
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

Со 130 милиони евра од еврообврзницата отплатен кредит кон странски банки

%d0%ba%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d1%82-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%b8

Министерството за финасии информира дека го отплати кредит од 130 милиони евра кон Сити банк и Дојче банк.

Кредитот од овие банки беше земен пред пет години, а истиот беше гарантиран од Светска банка.

Средствата за оваа исплата се обезбедени од еврообврзницата што беше издадена во јули годинава.