Број на текстови објавени денес: 20
image003
image003

Словенија бара концесионер за мариборскиот аеродром

%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%b0%d0%b5%d1%80%d0%be%d0%b4%d1%80%d0%be%d0%bc

Словенија бара долгорочен концесионер кој би го заживеал речиси замрениот промет на мариборскиот аеродром, кој е отворен во 1975 година, со големи амбиции.

Тоа е најавено од државната агенција за управување со имоти.

Од аеродромот кој на линиите за Белград, како и сезонските летови за Сплит, Крк и Дубровник во 1990 година имал рекорден промет од 85.000 патници, во првите девет месеци оваа година одлетале или на него слетале само 7.761 патник, две третини помалку од лани.