Број на текстови објавени денес: 0
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

СКАНДАЛ: КЛИНИЧКАТА БОЛНИЦА ВО БИТОЛА ПРТВОРЕНА ВО ПАРТИСКИ ШТАБ НА ДПМНЕ!

nova_vip_intenzivno_2_13
Партиски притисоци од страна на директорот Василие Нјадоски и главните сетсри во клиничкиот центар Трифун Пановски во Битола, кој Клиничката болница во Битола ја претвориле во партиски штаб на ВМРО ДПМНЕ , дознава Охридскај.Состанокот на главните сстри во болницата бил претворен во партиски штаб на ВМРО ДПМНЕ .Од персоналната служба на болницата се барале спискови на сите вработени од 2006 година до денес , кој бил уценувани да обезбедат од 15 до 20 сигурни гласачи за ВМРО ДПМНЕ! За време на митингот на Унијата на Жени на ВМРО ДПМНЕ ,десетици вработени жени барале мдицинска белешка дека се болни ,како не би оддле на задолжителниот митинг на Унија на жени на ДПМНЕ во Скопје.Сите оние вработени жни во билницата во Битола ,кој н биле на митингот во Скопје , од страната на главните сестри -активисти на ВМРО ДПМНЕ биле уценувани и заплашувани.Во работно време се користеле службни возила на болницата ,дури и возила од Итната мдицинска помош м, со кој главните сестри и други активисти вработени во клиничката болница Трифун Паноски во Битола носле списоци со потенцијални гласачи во централниот штаб на ОК на ВМРО ДПМНЕ во Битола. целокупниот болнички персонал бил уценуван да се стави во изборна функција на партијата на власт ВМРО ДПМНЕ, во спротивно се заканувале со делење на отказни решенија ?!Додека медицинскиот персонал агитира за ВМРО ДПМНЕ страдаат пациентите во Битолската болница. Тодоров и се е возможно?!
Охридскај – Битола 11.11.2016