Број на текстови објавени денес: 82
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

СКАНДАЛ:ОХРИДСКО ЛЕТО ГО ДОПРЕ ДНОТО, МАЈКАТА НА ПРАТЕНИКОТ АЛЕКСАНДАР НИКОЛОВСКИ ПРОМОВИРАНА ВО МАЈКА НА НЕФИЛИГРАНОТ!?

ФАМИЛИЈАРНАТА ПРЕРОДБЕНИЧКА ПРИКА ЗА НАЈГОЛЕМАТА ОХРИДСКА „ПРЕРОДБЕНИЧКА “ ФАМИЛИЈА НА ПРАТЕНИКОТ АЛЕКСАНДАР НИКОЛОВСКИ , ПРОДОЛЖИ И НА НАЈРЕНОМИРАНАТА МУЗИЧКО СЦЕНСКА МАНИФЕСТЦИЈА ВО МАКЕОДНИЈА -ОХРИДСКО ЛЕТО?

Полеслем вртоглавиот успех на Александар Николовски (РОШАРКО) на Макеоднската политичка сцена, неговите фамилијарни мегаломански узурпаторски способности во елитната населба Свети Стефан, на ред дојде и номинација на неговата мајка во новата лага на преродбениците  наречена Филигранска приказна на Охридско лето ??

Со цел да ја поткрене својата мајка од деценискиот Анонимус во Охридско-Макеоднската јавност , Александар Николовски , користејќи ја својата позиција на верниот Мал Гебелс, Рошарко успејал да ја протне на програм на „Охридско лето“ и својата мајка МИРЈАНА НИКОЛОВСКА, со некоја си изложба во куќата на Уранија во Охрид , со некаква си изложба „Продолжување на традицијата на еден од најстарите и најубавите македонски занаети, кој се користел низ вековите преку изработка на филигрантски мотиви- ФИЛИГРАНСКА ПРИКАЗНА?!

Како што стои на официјалната страна на Охридско Лето една од најголемите лаги :

-„Сите филигрански дела се изработени од компресирана хартија со срмен конец во златна и сребрена варијанта, украсени со циркони и оригинални охридски бисери. Рачно изработените филигрански дела се со различни димензии, зависно од композицијата, секое оригинално, уникатно и препознатливо за македонското културно поднебје.Филигранските дела се изложени низ повеќе наши сувенирници низ Македонија, во Скопје, Охрид, Вевчани, а авторката веќе остварила повеќе изложби низ повеќе градови во Македонија“.

Интересно ќе биде од Охридско Лето да објаснат кој успеал до таа мера да ги насамари и да го девастира фестивалот Охридско лето со лагата наречена Мирјана Николовска ??

Каде и кој мајстор , пред која комисија Мирјана Николовска го изучила Филигранскиот занает и добила диплома ??

Нека објаснат од Охридско Лето и Никола Бакрачевски градоначалникот на Охрид , од кога Срмен конец,Циркони и Охридски Бисер преставува ФИЛИГРАН??!!

Од Македонскиот Фестивал Охридско Лето , но и Бакрачески ,нека пронајдат низ историјата ваков стил на филигранска обработка со конци, циркони и останати истакнати глупости , можеби тогаш ќе го откријат 11-тот Светско чудо!!

Ваквиот настап на Охридско Лето како најголема музичко-сценска манифестација во Македонија , го ДОПРЕ ДНОТО НА ФЕСТИВАЛОТ КОЈ Е ПРЕПОЛН СО ПОЛИТИЧКИ ПОДЛИЗУРКОВЦИ, кој веќе незнаат ниту што прават!

П.С.

Терминот “филигран” има латински корен и е изведен од два збора “filum“ – тема и Granum – жито.За филигранска обработка се користат благородни метали ,како Сребро и Злато , а од камења се користат полудраги и драги камења, а не Срма и Циркон.

Нејасно е зошто нема психијатриско вештачење на присутните?!

Охридскај

ФОТО:ОХРИДСКО ЛЕТО