Број на текстови објавени денес: 0
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

СКАНДАЛ:ГРУЕВСКИ ДА ДАДЕ ОДОГОВР ,ЧИЈА Е ВИКЕНД НАСЕЛБАТА „ВРШНИК“ ВО КРУШЕВО??

84452042

Покрај локалитетот  Св. Преображение – Крушево (Тошев манастир),позади големиот крст,изникнува елитна нова населба ,место викано „Вршник“(Змиско Гнездо) ,што се сокрива далеку од очите на јавноста. Инвеститор на овој мегаломански проект беше Владата на Р.Македонија .како што дознава редакцијата на ОхридСкај ,местото е веке комплетно урбанизирано ,изградени се потпорни ѕидови високи по 15 метра. Изградена е и целокупната канализациона мрежа, и водоводна мрежа .Она што може да се увиде на лице место , е тоа што Владата имала и посебни барања да се постават шахти ,чиј капаци го имаат Сонцето од Кутлеш!!!

Имено се работи за површина која се протега на еден Хектар каде се проектирани 35  викенд куќи,кој со некакво си Јавно надавање кое го спровела Владата на Р.Македонија пред 4 години , поточно пред да отпочне изградбата и да биде изготвен проектот за населбата Вршник?!

Ова денес во телефонски разговор ни го потврди и Градоначалникот на Општина Крушево Ѓорги Дамчески,кој транспарентно за редакцијата на ОхридСкај отворено ни кажа само она што го знае, а што ние го изнесовме погоре во текстот.

Остануваат енигма купувачите , како Владата на Р.М внела во работа фирма проектант , фирма изведувач од Битола , овластен надзор од Демир Хисар?!!

НАЈГОЛЕМА ЕНИГМА СЕ КУПУВАЧИТЕ НА ЛОКАЦИИТЕ ОД ПО 300 МКВ, КОЈ НА НЕКОЕ СИ ЈАВНО НАДАВАЊЕ , БЕЗ ПРЕТХОДНО ИЗГОТВЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН,НА НАВОДНО ЈАВНО НАДАВАЊЕ КУПИЛЕ НЕШТО , ШТО НИТУ ЗНАЕЛЕ КАКО ЌЕ ИЗГЛЕДА??

Според она што се шпекулира во Крушево, а и пошироко , НА МИЛЕ ПОВТОРНО МУ ТЕКНАЛО! Половина влада на Р.Македонија се здобила со локации во викденд локалитетот „Вршник“ (Змиско Гнездо). Инвестицијата која до сега ја надмашило сумата од над 1.2 милиони евра народни пари,за што некој од преродбата на ГРУЕВСКИ ќе мора да даде одговор каде и за која цел завршиле овие сретсва??

Продолжува

крушево 1 крушево 2

84452042