Број на текстови објавени денес: 0
image003
image003

СДСМ: Избирачкиот список ги елиминира можностите за злоупотреба на гласовите

sdsm logo(10)

Со заклучениот Избирачки список, Државната изборната комисија го потврди она што СДСМ долго го тврдеше – дека во Македонија има околу 1.500.000 гласачи.

„Во посебниот Избирачки список се запишани 230.122 гласачи и со тоа елиминирани се сите можности за злоупотреба на овие гласови. Конечниот Избирачки список ќе овозможи гласањето во целост да ја одрази волјата на граѓаните“, соопшти СДСМ.