Број на текстови објавени денес: 38
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

Работилница за намалување на логопедските проблеми

log4

Здружението Интеракција плус од Скопје од 25 ноември до 25 декември во континуитет секој работен ден ќе одржува хуманитарна акција и едукативни работилници под заедничкиот наслов „Во новата година со помалку логопедски проблеми“.

За таа цел, покрај бесплатните прегледи на секое дете кое има нарушувања и проблеми со говорот, на децата со логопедски потешкотии ќе им биде подарена и користена како мал прирачник при вежбите сликовницата Мраско во Снежиленд од истакнатиот македонски писател Велко Неделковски, а во издание на Издавачката куќа Феникс.

Исто така, Здружението Интеракција плус ќе добие на подарок дваесет уметнички слики од Живко Поповски Цветин, Светомир Стефановски и Христо Петрески со мотиви блиски за децата, кои ќе го симболизираат среќното и радосно детство.

За повеќе информации и закажувања на термините за бесплатните прегледи и креативните работилници сите заинтересирани граѓани можат да се јават на телефоните на Здружението Интеракција плус: (078) 245484 и (071) 973362.