Број на текстови објавени денес: 93
image003
image003

Приземјени авионите на „Луфтханза“

%d0%bb%d1%83%d1%84%d1%82%d1%85%d0%b0%d0%bd%d0%b7%d0%b03

Пилотите на германската авиокомпанија „Луфтханза“ го започнаа штрајкот за зголемување на платите. Авиокомпанијата  откажа 876 летови, од кои 51 меѓународен лет.

Штрајкот ќе погоди околу 100 илјади патници, се наведува во соопштението на германската авиокомпанија и се додава дека ќе бидат обезбеди повеќе од 2.210 летови на партнерите.

Синдикатот на пилотите повика на 24 часовен штрајк, бидејќи платите на пилотите последен пат се зголемени пред пет години