Број на текстови објавени денес: 0
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

Прекршочна пријава за телевизија Алфа

ad-hok-telo1

Привремената комисија за следење на медиумското претставување денеска одржа седница на која со мнозинство од три гласа, наспроти два даде предлог за поведување прекршочна постапка против телевизија Алфа.

Предлогот се однесува на членот 75-б од изборниот законик, кој се регулира објавување прилози за активности на државните институции.

Двајцата членови кои гласаа против предлогот најавија поднесување издвоено мислење. Адхок комисијата воедно отфрли неколку други предлози за поведување на прекршочни постапки.