Број на текстови објавени денес: 70
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

Пожар во една од најголемите рафинерии во Италија

%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bb%d1%83%d1%98%d0%b0-%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%be-%d0%bf%d0%be%d0%b6%d0%b0%d1%80-%d1%80%d0%b0%d1%84%d0%b8%d0%bd%d0%b5%d1%80%d0%b8%d1%98%d0%b0

Во една од најголемите рафинерии во Италија, јужно од Милано, изби пожар, а локалните власти побараа од локалните жители да останат во своите домови.

Компанијат „Ени“, во чија сопственост е рафинеријата „Санакаро де Бургонди“, соопшти дека нема поврдени во пожарот.

Од компанијата ги демантираа првичните информации дека се случила експлозија.

Пожарот по неколкју часа е ставен под контрола.