Број на текстови објавени денес: 78
image003
image003

ПИСМО ОД МАЈКА НА ДЕТЕ СО ДИЈАБЕТЕС: Ќе кризираме ли повторно?

%d0%b4%d0%b8%d1%98%d0%b0%d0%b1

Светски ден на борба со дијабетесот, 14-ти ноември! Ете и кај нас се „одбележа“ – се мереше и тоа јавно, гликемија (непознато дали и со оние „кинезите“ – бофл глукомери набавени од „дил ориентид“ Министерството за НЕздравство на РМ)!

Импозантно одбележување, нели? Сега сите овдешни над 150.000 (и со букви – над сто и педесет илјади) дијабетичари можат од ваквата скрб да бидат спокојни: не се секирајте – државата, институциите, лекарската фела, јавноста, будно бдеат и се грижат за вашиот дијабетес, така што бидете сигурни – секојдневната наша борба со дијабетесот ќе се промени! Додуше, на полошо!

Целото писмо прочитајте го овде