Број на текстови објавени денес: 0
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

Пендаровски: Реално е минималната плата да биде 16.000 денари (ВИДЕО)

%d0%bf%d0%b5%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%b8%d0%b7%d1%98%d0%b0%d0%b2%d0%b0

Стево Пендаровски, носител на кандидатската листа на СДСМ и кооалицијата во Изборна единица 1 денеска изјави програмата на СДСМ во делот на минималната плата  го поттикнал ВМРО-ДПМНЕ да најави нејзино зголемување.

– Десет години ВМРО-ДПМНЕ ја чуваше минималната плата на 9.500 денари – рече Пендаровски и додаде дека ВМРО-ДПМНе сега ја копира програмата на СДСМ.

Тој посочи дека реално е минималнатап лата да изнесува 16.000 денари.