Број на текстови објавени денес: 0
DVE-LIRI-Baner6-970x90

Одбиен предлогот на ХДЗ за преименување на плоштадот „маршал Тито“ во Загреб

hrvatska-trg-marshala-tita-teatar

Градското собрание на Загреб не го прифати предлогот на ХДЗ, изнесен од страна на претседателот на Собранието Андрија Микулиќ, да се преименува плоштадот маршал Тито.

Во предлогот се бараше да се врати  старото име – Казалишни трг (Плоштад на театарот), јавува Хрватската телевизија.

Ова прашање во Хрватска е крајно исполитизирано и ја подели јавноста.