Број на текстови објавени денес: 76
image003
image003

Обид за криумчарење кокаин во долна облека

bremen-airport

Патник кој требал да лета на релација од германскиот град Бремен до Лондон, се обидел да прокриумчари кокаин скриен во неговата долна облека. Но „малерозниот“ патник не предвидел дека метал детекторот ќе се активира од алуминиумската фолија во која била спакувана дрогата.

ерманската сојузна полиција соопштила дека дека 42- годишниот маж бил приведен по безбедносбата проверка на аеродромот. Полицијата наведува дека кај патникот пронашле 42 грама од дрогата, свиткана во пластични и алуминиумски листови, а вреќичката во должина од 6 сантиметри ја сокрил во долната облека. Тој на полицајците им изгавил дека дрогата му била за лична употреба. Патникот го испуштил авионот , но е пуштен на слобода додека трае истрагата.