Број на текстови објавени денес: 48
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

Обвинители пристигнаа во еквадорската Aмбасада во Лондон да го сослушаат Асанж

asanzh-vikiliks22

Главната шведска обвинителка Ингрид Исгрен пристигна во амбасадата на Еквадор во Лондон, каде заедно со еквадорски обвинител ќе го сослушаат основачот на „Викиликс“, Џулијан Асанж поради наводните силувања во Шведска.

Сослушувањето на Асанж би можело да го прекине неговиот четири годишен престој во еквадорската амбасада, од која побарал азил.

Две жени во Шведска го обвинуваат Асанж дека ги силувал, но тој ги отфрла таквите тврдења.