Број на текстови објавени денес: 71
image003
image003

Нова апаратура вредна 705 илјади евра за ЈЗУ Општа Болница Охрид

bolnica-ohrid-foto

ЈЗУ Општа Болница Охрид ќе ги збогати и значително подобри своите здравствени услуги на пациентите со  лапараскоп за хируршки операции ,додека идната недела ќе биде направена првата интервентна лапараскопија. Жените кои имаат ванматерична бременост, цисти веќе не ќе мора да одат во клиничките болници .ЈЗУ Општа болница Охрид обезбедила уште еден Ехо Апарат преку кој дирекно се влегува во ткивото на пациентот и се зема материјал за понатамошно испитување ,со што се врши прецизна дијагностика на болеста на пациентот со што ќе може потоа оперативно  да се реши на хируршкото одделение, кое во изминативе два месеци доби уште два врвни хирурзи.Уролошкото одделение ќе добие  ректоскоп и уролошки сонди и уште многу други  важни апарати,кој во значителна мера ќе ги подобрат услугите на пациентите, со оглед на фактот што во ЈЗУ Општа Болница Охрид ,раководителот на одделот за Урологија Др Горан Балев е еден од наеминентните доктори Уролози на Блаканот.

Апаратите се очекува да се набават во најкартко време со најприфатливи понуди  на тендерска постапка, истакнуваат од ЈЗУ Општа Болница Охрид

Охридскај