Број на текстови објавени денес: 5
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

НЕПОТИЗМОТ ВО ВМРО ДПМНЕ СТРУГА ,ИЛИ ГРАД КАДЕ ОДЛУЧУВА ЗАТУРОВСКА?!

11898858_1086880891329889_2610891562536359661_n

Фамилијарен непотизам од редовите на ВМРО ДПМНЕ владее со Струга во изминативе 10 години, што фрла една друга димензија врз квази идологијата на ВМРО ДПМНЕ ,кое к’тадневно се расфрла со бројки за вработувања, додека во пракса ,вработувања имаа само за врвот на ВМРО ДПМНЕ во Струга.

  • Алфа и Омега во Струга ,секако дека е Лилјана Затуровска ,која покрај тоа што е пратеник , сопругот го вдомила во Нико Нестор, но поседува и приватен внослив бизнис, секако во име на квазипреродбата на Струга
  • Никола Затуроски-директор во гимназијата Нико Нестор, додека сопругата ја вдомил во ЕЛЕМ (Хец Глобочица),државна фирма која има статус за вдомување на преродбениците!
  • Коста Фармакоски -директор на Фонд за здравство -Струга,и тој го вдомил синот  во ЕЛЕМ (Хец Глобочица)
  • Стефчо Томаноски , десна рака на Затуроска , синот го вдомил како испктор во МВР, додека сопругата постанала финасов директор во Општа Болница -Струга.
  • Горан Хиохи,лева рака на Затуроска ,вдомен во МВР-Струга
  • Сите претседатели на месни комитети на ОК на ВМРО ДПМНЕ ,секретари, вдомени експресно во  во ЕЛЕМ (Хец Глобочица)

Ова е само дел од фамилијарното нпостистичко лоби во Струга,како и ЕЛЕМ на Макеодонија ,кое постана партиска испостава во Струга.

Охридскај -Продолжува