Број на текстови објавени денес: 0
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

НБРМ продаде благајнички записи во вредност од 22 милијарди денари

Dimitar-Bogov

Народната банка денеска на аукција продаде благајнички записи во износ од 22 милијарди денари.

Рокот на доспевање е 35 дена, а на аукцијата е применет тендерот со ограничен износ и непроменети услови.

Каматната стапка за овие записи изнесува од 4 отсто.