Број на текстови објавени денес: 22
image003
image003

На 28 овој месец стартува судскиот процес за аферата „Тврдина“

download-2382

Основниот суд Скопје 1 денеска извести дека е одбиено барањето на СЈО за одредување на мерки на претпазливост за тројцата осомничени од предметот „Трезор“.

За случајот „Тврдина“ од судот известија дека е закажано прво рочиште.

„Судечкиот судија кај кого беше распореден обвинителниот предлог против 7 лица осомничени за кривичното дело „фалсификување на службена исправа“ оформи предмет со К.бр.1905/16 и закажа рочиште за 28.11.2016 година во 11.30 часот за кога се испратени покани до странките во постапката заедно со примерок од обвинителниот предлог. Веднаш по поднесување на обвинителниот предлог, СЈО поднесе и барање за изземање на надлежниот судија, кое барање во законски утврдениот рок беше одбиено од претседателот на судот, по што СЈО поднесе и жалба до Апелациониот суд Скопје, со што судот одби да го изземе судијата, по што по отстранувањето на сите попретпоставки за закажување на рочиште, истото е закажано на горенаведениот датум“, извести скопска единица.