Број на текстови објавени денес: 0
image003
image003

Најпопуларни имиња на новороденчињата во 2016 година

61292910-djevojcica-djecak-beba-blizanci

Како што при крајот на секоја година се прават топ-листи на најпопулани личности, песни, филмови, облека, фризури и на што се не друго, така и американскиот портал „Нејмбери“ објави топ 10 листи на машки и женски имиња, кои најчесто ги добивале новороденчињата во 2016 година.

Според „Нејмбери“, најчестите 10 имиња наменети за припадничките на понежниот пол годинава биле:

1. Oливија

2. Aмeлија

3. Шарлот

4. Aвa

5. Ислa

6. Aрaбeлa

7. Aурорa

8. Aделајн

9. Изабела

10. Mиa

Десетте најчести машки имиња за 2016, пак, се:

1. Eзрa

2. Aшер

3. Aтикус

4. Дeклeн

5. Oливер

6. Mајло

7. Силас

8. Леви

9. Вајат

10. Хенри