Број на текстови објавени денес: 70
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

НАЈНОВО: „МПМ“ СО СПИСОК ЗА БРКАЊЕ НОВИНАРИ – „СТРЕЛАЊЕ“ ДЕНЕСКА!

b459729f44c7648c02f0d62875909ce5_l
Ексклузивно дознава Centarnews дека МПМ викендов правел список за бркање новинари, „стрелањето“ е закажано за денеска, но новинарите се единствени против било каков список од страна на раководството.
Вработените бараат одговорност од Соња Крамарска, која за две години работа во „МПМ“ се стекна со стан, а има сметки и во „МПМ“. Соња Крамарска беше главен уредник на “Утрински весник“ кога се избркаа првите новинари. Сега уредник е Соња Маџовска, сопруга на Марјан Маџовски, шеф на кабинетот на Трајко Вељановски, кој беше осуден па ослободен за злосторничко здружување и уцена во акцијата „Шпион“.
Крамарска е десната рака на Срџан Керим, ги прави списоците, поточно одлучува кој ќе се брка од „МПМ“. Керим мора да го затвори „Утрински весник“ до денот на изборите на 11-ти декември, бидејќи преку весникот, со парите за плата на вработените си ја правел кампањата за генерален секретар во Обединети Нации. Дознаваме дека се спрема кривична пријава против СрџаН Керим