Број на текстови објавени денес: 105
image003
image003

Националната демократска преродба и БЕСА заедно на изборите

%d0%b1%d0%b5%d1%81%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%98%d0%b0

Национална демократска преродба и движењето БЕСА денеска соопштија деќе ќе коалицираат за претстојните избори. Сорабоката, како што беше речено на денешната -прес конференција, е потврдена и на највисоките органи на партиите.

Коалиција која ќе настапи на парлементарните избори на 11 декември ќе се вика Преродба со БЕСА што ќе биде и лајтмотив на предизборна кампања: тие кои сакаат БЕСА и ПРЕРОДБА, тоа можат да го најдат кај нас.

Коалицијата ги подготви кандидатските чисти за изборните единици 1, 2, 5 и 6.

Во изборната единица број еден ПРЕРОДБА СО БЕСА ќе биде предводена од потпретседателот на Движењето БЕСА, Зеќирија Ибрахими;
– во изборната единица број 2 коалицијата ќе биде предводена од генералниот секретар на Движењето БЕСА, Африм Гаши:
– изборната единица број 5 ќе биде предводена од др. Арбен Лабеништи, исто така потпретседател на Движењето БЕСА, и
– изборната единица број 6 ќе биде предводена од претседателот на Движењето БЕСА, Билал Касами – како број еден и претседателот на Националната Демократска Преродба, Фадил Зендели – како број 2.