Број на текстови објавени денес: 76
image003
image003

Научниците во Амстердам уништија клетки на рак на дојка за само 11 дена без хемотерапија

%d0%bb%d0%b0%d0%b1

Секој ден кога се појавува нова студија за потенцијален лек за ракот е добар ден, а научниците во Европа можеби пронајдоа продор за ракот на дојка. Најчестиот рак кај жените, 1 до 8 Американки ќе развијат овој вид рак во нивниот живот. Клиничките обиди можеби најдоа начин како да не ослободат од овој вид рак еднаш и засекогаш.

Детали од истражувањето презентирано од професорот Најџел Бундред на Европската конференција за рак на дојка во Амстердам, кое откри дека е тестиран ефектот од пар лекови познати како „херцептин“ (трастузумаб) и „лапатиниб“, прочитајте го на следниов линк.