Број на текстови објавени денес: 0
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

НАРАЧАЛ ЛИ БАКРАЧЕСКИ ОД ОХРИД1 ТЕКСТ ПРОТИВ ОПШТА БОЛНИЦА ОХРИД СО ШТО ГИ ВОЗНЕМИРИЛ ОХРИЃАНИ???

%d0%b1%d0%b0%d0%ba%d0%b8

Бакрачевистот , сопственик на порталот Ohrid1.com,Љупчо Танески-миленик и финасиран од хридскиот градоначалник Никола Бакрачески,денес ,највероватно инструиран од кабинетот на градоначалникот на Охрид Никола Паун Бакрачески, обкави три невистинити вести,кој експрено ги тгргна од порталот послем само неколку часа?

Порталот Охрид 1 , спротивно на Законот за информирање и Новинарскиот Кодекс , објави неточна информација за милионска блокада на „ЈЗУ Општа Болница Охрид. За тоа побарале и телефонски информација од раководтсвото на болницата ,кои ги упатиле да се обратат по писмен пат,како би добиле информација од Јавен Карактер ,согласно Закон.

Порталот Охрид1 , излегува со нова строија , дека наводно му се барале пари за да добие Информација од Јавне карактер, поточно 500,оо денари, кој патем доколку станува за обимна документација, во Закон за информации од јавен карактер е предвиден ценовник по страна , доколку се бара во писмен аформа ,како што побарале од Охрид1. Но и оваа нивна наводна ексклузивна топ вест ,за дечкото „кој прв дознава дезинформации“, експресно е повлечена од порталот Охрид1, што повторно е спротивно на Закон за Јавно Информирање и новинарскиот Кодекс!

Вистината е само една и единствена ,што доколку сакал новинарот од Охрид1 да ја открие , има многу полесен пат ,кој се вика Централен Регистар на Р.М,каде со уплата од 690,оо денари и како граѓанин,а не само како новинар (што и не е ’),можел да извади документ за правно лице за блокирана сметка ,или тековна состојба на правниот субјект!, но толку има во тоа главата и нарачаните ексклузивитети од страна на неговиот ментор Бакрачески!

Но ,висстината е секогаш една и единствена ,а та е дека во моментот кога вечниот среброљубец Танески треси зелени , тогаш испаѓаат обратни нештата.

ОхридСкај ,како сериозна редакција , го испита целокупниот настан врска ЈЗУ Општа Болница.резултатот од истрагата беше ,не само што сметката на болницата не била блокирана , туку денес на нејзино конто имаше нешто над 5.000.000,оо денари.

Отворено прашуваме до кога Јавното Обвинителство Охрид ќе дозволува лица кој сакаат да изигруваат новинари ,како што е Танески , ќе шират и ќе предизвикуваат општа паника кај населението?? Тоа го направи со против законското снимање на СВР Охрид и Затворот во Охрид,кога внесе несигурност кај граѓаните за наводно носење на терористи од Диво насеље ,,,на кој им се суди пред македоснкиот суд, и сега повторно предизвикување на општа паника и несигурност со ЈЗУ Општа Болница Охрид, каде дневно се лекуваат над 1000 пациенти од Охрид и други градови?

Ќе постапи ли некогаш обвинителството против ваквите глодари на безбедносниот систем?

Сашо Денеосвски -ОхридСкај