Број на текстови објавени денес: 30
image003
image003

Мелина Милески: Кој вели дека со пет деца се нема време и за убавина?

%d0%bc%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%bd%d0%b0

Мелина Милески е сопственичка на салоните за убавина „Силуете“ и мајка на пет деца – Дино, Лука, Лина, Лана и Леон. Денот и почнува вака:

– Те буди лаеж на две мали кучиња, сите пет деца се плеткаат околу тебе со своите желби кои чиниш со магично стапче треба да ги исполниш. Надвор пред тебе се исправа еден голем гладен пес, пауни, гулаби, сето тоа лета наоколу, се создава фонија од звуци, измешани крици од деца и животни… сè до онаа речиси медитативна и нестварна тишина која магично се шири низ домот навечер. Тоа е оној дел од денот кога ќе можеме малку да се опуштиме со сопругот, да се видиме, да поразговараме и да се посветиме еден на друг.

Целото интервју со Мелина прочитајте го на порталот Мајка и дете.