Број на текстови објавени денес: 30
image003
image003

Меланија Трамп работела како модел без работна виза

%d0%bc%d1%822

Меланија Трамп, сопруга на американскиот републикански претседателски кандидат Доналд Трамп, како модел во САД заработиле над 20 илјади долари и пред да добие работна виза.

Детали за тоа се појавија последните денови од изборната кампања, во која Трамп зазеде цвртст став против законите за миграција и кон оние кои ги кршат, јави Тајнуг.

Меланија Трамп, родена во Словенија, претходно изјави дека прв пат дошла во САД на 27 август 1996 година, со виза Б1/Б2, која овозоможува привремен престој, а во октомври истата година добила и работна виза Х-1Б.

Таа во март 2001 година добила зелена карта’, а американско државјанство добила во 2006 година.

Меланија Трамп постојано тврди дека во САД пристигнала легално и оти никогаш не ги прекршила условите на својот имигрантски статус. Таа своја животна приказна ја повторуваше во текот на изборната кампања за да ги поддржи антимигрантските ставови на својот сопруг.

Документите до кои дошла агенцијата АП, како што пренесува Танјуг, покажуваат дека таа како модел била платена 20.056 долари за десет работи меѓу 10 септември и 15 октомври 1996 година, иако во тој период нејзината виза дозволувала само престој во САД и барање работи, но не и работа за плата.