Број на текстови објавени денес: 0
image003
image003

Манчевски: Ќе инвестираме за чисто Скопје

%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d1%87%d0%b5%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%b8%d0%b7%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8

Груевски и ДПМНЕ често велат ти знаеш што е најдобро за тебе. Да, резултаитте од 10 години се видливи. Ние ги дишеме. Македонија со Груевски стана земја најзагадена во Европа, изјави кандидатот за пратеник во исвборната единица 1.

– Првата мерка е идна гасификација на Скопје, поевтоно греење за Скопје. Поевтини филти и спомош за филтри за загадувачите. Бесплатни билети, повеќе парков, Субвенции за сите домаќинства кои ќе ги сменат греењето. Мерачи за загадувањето кои ќе покажуваат – рече Манчевски.

Груевски потроши 650 милиони евра на Скопје 2014 изнесе надвор 5 милијарди евра. Ги остави граѓаните да се гушат во загадување и сиромаштија.

-Ќе ги насочиме парите кон сиромашните – рече Манчевски.