Број на текстови објавени денес: 7
DVE-LIRI-Baner6-970x90

Колку ќе се задолжи денеска Владата?

dolg(4)

Владата денска кај домашните кредитори планира да се задолжи за 3,1 милион евра. Парите ќе ги обезбеди преку аукција на државни записи со рок на доспевање од 350 дена.

Утре е планирано да биде вратена иста сума на пари по основ на доспеани долгови.

Јавниот долг достигна скоро 4,7 милијарди евра или 50,6 отсто од БДП.