Број на текстови објавени денес: 78
image003
image003

Калиграфска изложба „Градовите се среќаваат во Скопје“

%d0%b8%d0%b7%d0%bb%d0%be5

Во галеријата Чифте амам вечер ќе биде отворена калиграфската изложба „Градовите се среќаваат во Скопје“ на која ќе бидат претставени уметнички дела на младиот калиграф Махмут Енес Кемер.

Изложбата е организирана во соработка на Турскиот културен центар „Јунус Емре“ и Сојузот на турски невладини организации во Македонија МАТУСИТЕБ.