Број на текстови објавени денес: 0
image003
image003

И убава и паметна – вака изгледа најубавата шахистка на светот

lepotica-sah

Ова е Александра Ботез, студентка на универзитетот Станфорд, една од најдобрите шахистки во светот, победничка на многу турнири во САД и во Канада и учесничка на три шаховски олимпијади.

Луѓето што ги следат шаховските турнири се согласни во едно – таа е најубавата шахистка на светот.