Број на текстови објавени денес: 0
MAZDABaner1
MAZDABaner1Mobile

Инвеститорите се се’ повеќе загрижени од можноста Италија да ја напушти еврозоната

eu-italija

Инвеститорите се се’ повеќе загрижени за судбината на италијанската Влада по уставниот референдум в недела, како и поради можноста Италија да ја напушти еврозоната.

Имено, според анкетата што меѓу инвеститорите ја спровел франкфуртскиот институт „Сентикс“, дури 19,3 отсто од нив сметаат дека Италија би можела да истапи од еврозоната во следните 12 месеци, штоа е највисок процент во последниве четири години.

Со анкетата биле опфтанеи над 1.000 институционални и приватни инвеститори.