Број на текстови објавени денес: 0
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

Изложба на Веса Пашоли Букла во КИЦ

%d0%b2%d0%bf%d0%b1

Во КИЦ во изложбен салон Империјал 1, в четврток во 20 часот ќе се отвори изложба на слики од Веса Пашоли Букла.

Изложбата ќе биде отворена до 15 ноември.

Веса Палоши Букла- Родена 1986 во Приштина. Дипломира при Тетовскиот државен универзитет на Факултетот за уметности. Како преседатетел на Друштвото на екологисти во Тетово, во соработка со еко активисти од основни и средни училишта, како и со други невладини организации, посебно со ГГФ од Швајцарија, придонесува во подигање на еколошката свест со организирање на проекти од различни форми.

Извесно време беше ангажирана во Амбасадата на Кралството на Холандија во секторот за култура и политика.

Реализирала неколку самостојни и повеќе групни иаложби во Македонија и во Косово.