Број на текстови објавени денес: 5
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

Земјите на нафтата воведуваат ДДВ

%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%b8%d1%98%d0%b01

Советот за соработка во Заливот, асоцијација на Саудиска Арабија, Кувајт, Бахреин, Оман, Катар и Обединетите Арапски Емирати, се согласи да воведе ДДВ.

Советот за соработка во Заливот се реши на ваков потег поради зголемните воени трошоци и падот на цената на нафтата во светот.

Овие држави најавија дека ќе почнат со даночење на своите граѓани прв пат во рамки на радикалната политика која се применува.