Број на текстови објавени денес: 0
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

ЗАЕВ СО ПОРАКА ОД ДИЈАСПОРАТА ,Се чекаат промени во Македонија (Галерија)

15042117_10154809346042932_4047376598575002662_o

На средби сум со дијаспората во Швајцарија. Денеска на трибина во Берн, вчера на трибина во Ешалон. Полни сали, убаво расположение. Се чекаат промени во Македонија. Порачав дека сме пред избор или Македонија или Мафијата. И дијаспората е со граѓаните во Македонија – нашиот заеднички избор е Македонија! Во Берн со мене е и носителот на изборната единица 7 на СДСМ и Коалицијата за живот во Македонија, Блаже Стојанов. Денеска и вчера имав и официјални политички средби, прво со градоначалникот на Ешалон, Жан Пол Николин, па со премиерот на кантонот Во, Пјер Ив Мари, па со високи претставници на Социјалистичката партија на Швајцарија и со нивни пратеници. Разговаравме за политичката ситуација во Македонија и дека мора да има регуларни избори. Имаме поддршка. Избираме живот!