Број на текстови објавени денес: 93
image003
image003

Заев му се заблагодари на Верушевски за вистината за Македонија

%d0%b7%d0%b0%d0%b5%d0%b2-%d0%ba%d0%b8%d1%81%d0%b5%d0%bb%d0%b0-%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b01

Лидерот на СДСМ Зоран Заев говорејќи на митингот во општина Аеродром упари поздрав и до поранешниот директор  на УБК Зоран Верушевски.

– Сакам да го поздравам мојот пријател кој живее во близина. Зоран Верушевски. Ти благодарам на храброста и љубовта што ја имаше за својата земја. Ти благодарам за вистината за Македонија – рече Заев.

По објавувањето на „бомбите“ лани Заев  и Верушевски, беа обвинети за насилство врз највисоките државни органи, а Верушевски помина неколку месеци во притвор.