Број на текстови објавени денес: 83
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

„Ер Франс“ отвора нискобуџетска компанија

%d0%b5%d1%80-%d1%84%d1%80%d0%b0%d0%bd%d1%812

Француската авионска компанија „Ер Франс” отвора нова нискобуџетна компанија за подобро да конкурира на пазарот на компаниите со Блискиот исток и другите лоукостери.

Новата авиокомпанија се уште нема име, а не се познати ни линиите на кои ќе летаат нејзините авиони.

Новиот генерален директор на „Ер Франс” Жан-Марк Жанејак е решен да го врати уделот на пазарот по неколку години болни откази и реформи.