Број на текстови објавени денес: 83
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

ЕКСКЛУЗИВНО,ДЕСЕТЕ НОВИ БОЖЈИ ЗАПОВЕДИ ПО ТЕРКОТ НА ВМРО ДПМНЕ

14915640_686283174876774_5896391545010954302_n

ВМРО ДПМНЕ се врати во 11 Век ,со орнаментика и говори слични на Крстоносните војни ,кои  претставуваат серија од воени походи започнати кон крајот на 11 век, со религиозен карактер од страна на христијанскотонаселение во Европа, под покровителство на Римокатоличката црква. Овие походи главно биле поткренети против муслиманското население на Блискиот Исток, како и против Евреите, руските и грчките православни христијани, Монголците, катарството и политичките противници на папата.14915640_686283174876774_5896391545010954302_n

Но во втората декада на 21 Век вакво лудило ,може да го осмислат само мрачните сили , оние кои имаат само една цел,а таа е Груевски да го прикажат како реинкарнација на Пресветиот Никола,или како што своевремено на МРТВ во емисијата „Гласот на народот “сакаше Томич да го прикаже како Месија??!!!За таквата забеганост Томич со народни пари држеше беседи за ликот и делото на Никола Груевски,додека не му се здосади и на самиот Груевски. Но во Светите книги има 10 најбитни Божји заповеди:

Заповед Еврејска Православна Римо-католичка, Лутеранска Англиска, Реформирана и други форми на Протестантска
Јас сум Господ, твојот Бог! 1 1 1
Да немаш други богови покрај Мене! 2 1
Не почитувај никакви идоли! 2 2
Не употребувај го напразно името Господово! 3 3 2 3
Не врши никаква работа во сабота! 4 4 3 4
Почитувај ги својот татко и мајка! 5 5 4 5
Не убивај! 6 6 5 6
Не врши прељуба! 7 7 6 7
Не кради! 8 8 7 8
Не сведочи лажно! 9 9 8 9
Не лакоми за куќата на својот ближен! 10 10 9 10
Не посакувај ја жената на својот ближен!

Првата заповед ,дали тоа Груевски е Господ?! Дали вторта заповед значи дека детето на Нада , Никола Груевски е втроиот Господ за еретиците од ДПМНЕ?! Дали третата заповед ,би се променила во почитувај го Груевски како Идол?!Можеби од ДПМНЕ ќе ја променат и четвртата заповед ,и би додале Употребувај го името Господово за лични цели и богатења?!

Петата заповед ,нема значение за Груевски , тој си почитува само еден родител исто како и Никола Паун Бакрачески?!

Шестата заповед ,од ДПМНЕ ќе ја бришат од светите книги , ќе додадат Убивај , прикривај , оставајги убиените на улица?!нарачувај убиства?!

Седмата заповед , сигурно веднаш ќе го натерааат Светиот Синод да ја промени , дали ке додадат Оргии во Халкидики, разврат и неморал??!

Осмата заповед , највероватно по наредба на Свраовски судството со привремена мерка ќе ја бришат, па така ќе ја променат ли и ќе додадат ,Сведочи по наредба на УБК?!

Деветата заповед на ДПМНЕ ,можеби ќе гласи како и досега ,Земиму се на својот ближен и фрлиго во зандана??!

Десетата заповед ,се брише и се додава посакуваја жената и мажот на својот ближен?!

Можеби ,ВМРО ДПМНЕ за да ја постигне ваквата цел за промена на осноивните 10 Божји заповеди ,ќе ги искористи историчарите од рангот на Ачкоска , Митровиќ и останати со подкрепа на Г-дин Г-дин Стефан, и наместо Православна вера ќе се нарекува Грујовата Вера , ништо чудно!

Сашо Денесовски Охридскај