Број на текстови објавени денес: 20
image003
image003

Детријархат!

%d0%b4%d0%b5%d1%821

Кога нашите родители биле мали, децата не смееле да седат на масата за возрасните кога се ручало. Имале свое место на кое јаделе. А најголемо задоволство им било кога дедото ќе се свртел кон нив и ќе уфрлел некое убаво парче во нивната чинија или кога во чашка за ракија ќе им ставел малку домашно вино. Дури кога ќе тргнеле на училиште почнувале да седат на масата за возрасни. Но не смееле ништо да зборуваат, само да слушаат и да учат од возрасните.

Повеќе на следниов линк