Број на текстови објавени денес: 48
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

Десетгодишно девојче од Битола жртва на полов напад

20150601
Monday
1110
Skopje
MVR Zgrada

Непознато лице извршило полово дејство врз десетгодишно девојче во Битола, пред четири дена, соопшти МВР.

 

Л.А. (37) од Албанија, со живеалиште во Битола, пријавила дека на 14 неомври во периодот од 13.00 до 14.00 часот непознато лице ја пресретнало нејзината десетгодишна ќерка и ѝ рекло дека ќе ја однесе кај мајка ѝ.

Но, наместо кај мајка ѝ, сторителот ја однел во соседната улица и извршил друго полово дејствие. Разговор со детето бил извршен во присуство на претставник од Центар за социјални работи. Се преземаат мерки за пронаоѓање на сторителот и за целосно расчистување на случајот.