Број на текстови објавени денес: 65
image003
image003

Денвер е првиот американски град кој ја легализирал марихуаната на јавни места

droga-marihuana-cigara

Денвер е првиот американски град каде е дозволена употреба на марихуана во барови и ресторани и на други јавни места, како уметнички галерии и студија за јога.

Клиентите имаат право да пушат „трева“ и објектите ќе треба да добијат согласност од соседите.

Жителите на Денвер ја одобрија мерката на референдум. Требаше цела недела да се објават резултатите кои беа многу блиску и приврзаниците на кампањата да прогласат победа, јавуваат американски медиуми.

Новото правило стапува во сила веднаш. Клиентите нама да имаат сепак право да пушат „трева“ во објектите туку најверојатно на посебни места со ограничен пристап. Ќе мора и марихуаната да ја носат сами бидејќи ресторани и барови нема да може да продаваат истовремено храна и пијалци и лесниот наркотик од друга страна.