Број на текстови објавени денес: 74
image003
image003

ДЕМАНТ ОД ЕВН МАКЕОДНИЈА, СЈО ИСПИТУВА КАКО СЕ ПРАВЕЛА ТРАНСАКЦИЈАТА ЕВН-ЖИКОЛ-ВМРО ДПМНЕ

3-evn1

До редкацијата на ОхридСкај пристигна демант по повот објавата на ден 31-10-2016 година . по повот демантот на ЕВН Макеоднија испратен до нас, денес во неколку наврати се обидовме да стапиме во контакт со одговорното лице на ЕВН Македонија Г-дин Ковачески Атанас , но за жал сите наши обиди беа неуспешни-„Побарајтего кога ќе биде тука“,беше одговорот од операторот!!

Непобитен факт е дека ОК на ВМРО ДПМНЕ ,се стекнало со недвижен имот во Ресен ,на Улица Ленинова ББ,кој порано беше во сопственост на ЕВН Македонија!

како што дознаваме ЕВН Македониај објектот го продал на фирмата блиска до партијата на власт, чиј сопственик е партеник во републичкото сообрание „ЖИКОЛ“ СТРУМИЦА.

Веднаш истиот ден во катастарот во Ресен е променета сопственоста ,од ЕВН Макеоднија на Жикол Струмица,за веднаш потоа да биде впишан нов сопственик,  ВМРО ДПМНЕ ??

За ваквото нешто, уште пред 6 месеци Специјалното Јавно Обвинителство на Р.Македонија,испратило истражители во Ресен , а и од Катастар Ресен во писмена форма било побарана целокупната документација на движењето на имотот! Каков бил дилот помеѓу ЕВН Македонија, Шикол и политичката партија ВМРО ДПМНЕ ,очекуваме СЈО да обзнани деновиве.

ОхридСкај

Во прилог во целост ,интегрално го објавуваме демантот испратен по електронска пошта од страна на ЕВН Македонија

-„децидно ги демантираме информациите во написот објавен на вашиот портал на 31 октомври 2016 година во врска со продажбата на поранешната дирекција на ЕВН Македонија во Ресен на ул. Ленинова бб.