Број на текстови објавени денес: 0
MAZDABaner1
MAZDABaner1Mobile

ГРУЕВСКИ ОД ОХРИД ЈА ЗАПОЧНА СВОЈАТА САГА НА ЛАГИТЕ (ВИДЕО)

gruevski-3333-640x362

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски на вечерашниот митинг во Охрид истакна дека и досега додека ВМРО-ДПМНЕ е на власт за Охрид и охриѓани е направено многу и биле реализирани бројни проекти кои го подобриле животот на граѓаните.Што видел во Охрид Груебвски од инвестиција ,за охриѓани е нејасно!

И повторно лаги ,едно те исто , – Германски Костал започна со работа. Ги прими првите вработувања, а до нова година ќе достигне до 200 вработувања,(до која нова година?).- Планираат директни 1000 нови работни места, плус многу индиректни,секако ако се рачунаат ОФ-шот копмпаниите од белизе и Кипар?!. ОДВ Електрик исто така и работи во моментов и гради нова фабрика?! таа фабрика која се гради цели скоро четири години со плажа покрај патото Охрид – Струга? Или онаа за која Груевски во два наврати фрлаше камен темелници ?

Груевски во Охрид лажеше бетер него барон Минхаузен, тој  посочи дека се инвестирани над 138 милиони денари во реконструкција на локалните патишта во Охрид., но притоа заборави дека ситите се со кредит од Светска Банка ,кој договор беше подпишан уште за времето на екс градоначалникот Александар Петрески?? Кој ќе ги врајќа парите ,не кажува Груевски? Го заборави и раскрчмувањето на ЕМО, но заборави да каже дека најголема инвестиција во Охрид на ВМРО ДПМНЕ е БЕЛАТА ЧУМА која го зафати Охрид ,како резултат на владеењето на мафијашката власт. Докторот Бакрачески ,добро го стентира своето финасиско конто,а од најавените капитални инвестиции -НИШТО.

ОХРИДСКАЈ